Steke og koketips

Her finner du anbefalt kjernetemperatur og nyttige steke- og koketips for elgkjøtt.
De samme anbefalingene gjelder også for hjortekjøtt.

Rett/delMengde kjøtt pr. porsjonTilberedningsmetodeKjernetemperatur ferdig tilberedt
Filet
Indre- og ytrefilet
200 gBrunes raskt i panne. Stekes i ovnen på 125 °C.Lite stekt:
55 °C
Medium:
60 °C
Biffer
Indre-og ytrefilet, flatbiff, mørbrad, entrecôte (2 cm tykke)
200 gStekes i panne på sterk varme til kjøttsaft pipler ut på oversiden. Snu biffen og vent til det pipler, for medium stekt biff –
Elgstek
Lår, bog uten ben
200 gStekes i ovn på 125 °C, 1,5 kg stekes i ca. 2 timer. Mindre steker på under 1,5 kg brunes raskt i varm panne først.Medium: 65 °C
Gjennomstekt: 70 °C
Roastbiff
Ytrefilet, flatbiff, mørbrad
200 gBrunes raskt i varm panne, stekes deretter i ovn på 125 °C, 1,5 kg stekes i ca. 1 time58 °C
Kokekjøtt
Bibringe, bryst, høyrygg, bog
m/ben: 250-300 g, u/ben: 200 gTrekke i vann/kraft på 85-90°C i 2-2,5t, til kjøttet er mørt og slipper bena.
Grytekjøtt
Bog, høyrygg, bankekjøtt, rundstek
m/ben: 300 g, u/ben: 150-200 gBrunes raskt i varm panne, trekkes deretter i vann/kraft på 85-90°C i 30 minutter til 1 time.