Tips rundt viltkjøtt

Viltkjøtt er magert og kan stå i fare for å bli tørt dersom det blir behandlet med for høy varme. Behandle kjøttet med forsiktighet og gå heller ned noen grader på kjernetemperaturen for å beholde den saftige og gode smaken. Se også våre tips om steketider.

Viltkjøtt er godt egnet til å fryse og har lang lagringstid pga at det er så magert. Det er derfor smart å la kjøttet tine i kjøleskap for å bevare kjøttets utsøkte smak og beholde næringsstoffer når det skal brukes.

Det er smart og viktig å tenke på naturlige råvarer når du setter sammen et viltmåltid.
Kjøtt fra hjort, rådyr og elg passer svært godt til råvarer som skogssopp, bær og ulike høstgrønnsaker.

Prøv fete eller kremede sauser til vilt, for ved å bruke den type sauser tilfører du fett til et magert kjøtt.

Mat lagret i fryst tilstand Holdbarhet når det ikke er vakuumert Holdbarhet når det er vakuumert
Kjøtt 6 måneder 12 – 36 måneder
Kjøttdeig 4 måneder 12 måneder