Kremet hjortebiff med cognac og løk

Oppskrift av Stig Jacobsen

  • 800 g hjortebiff
  • 4 charlotteløk
  • 2 dl kremfløte
  • 4 ss cognac
  • 2 ts salt
  • 1 ts nykvernet sort pepper
  • 1 kvist timian
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 laubærblad
  • Smør og olje til steking
  1. Varm opp panna og ha i smør og olje.
  2. Skjær hjortekjøttet i 5 mm tynne fine biffer.
  3. Salte og pepre dem
  4. Skrell og skjær løken i grove biter.
  5. Legg i timiankvisten hvitløken og laubærbladene i panne.
  6. Legg i biffene og løken, stek biffene raskt pent brune.
  7. Ta ut timian , hvitløk og laubærblad, disse skal kun sette litt smak på biffen.
  8. Skru ned varmen og legg biffene til side, ta ut mesteparten av fettet.
  9. Ha i fløten og legg biffene tilbake, vend litt rund og ha i cognacen.
  10. La steke 2 minutter og server.

Server med stekte poteter og wokede grønnsaker