Jegerpanne

Oppskrift av Stig Jacobsen

En fin rett og lage på jakt, alle ingrediensene gjør du klar hjemme og tar med i skogen og steker sammen i hella Krydderet kan du med fordel ha på en liten flaske sammen med fløten.

  • 800 g viltkjøtt, har du forskjellige typer så bland sammen
  • Bruk godt mørt kjøtt, i strimler eller terninger
  • 500 g kokte hele små poteter
  • 100 g brekk eller aspargesbønner
  • 100 g brokkoli topper
  • 100 g små tomater
  • 1 grovhakket løk
  • 1 liten boks mais
  • 2 ts salt
  • 1 ts nykvernet sort
  • pepper
  • 1 ts karve
  • ½ ts tørket timian
  • 2 ts paprikapulver
  • 3 dl matfløte
  • En skvett cognac
  • Olje og smør til steking
  1. Varm opp hella og ha i smør og olje, stek kjøttet pent brunt sammen med løken.
  2. Ha i alle grønnsaker og poteter, demt varmen, la bli varmt.
  3. Ha over fløten med krydderet og hev varmen litt.
  4. Stek så fløten tykner litt, smak til hvis du ønsker med litt cognac og evt mer salt.