Dobbeltpanert hjortebiff med smørdampet rød spisskål

Oppskrift av Stig Jacobsen

  • 8 hjortebiffer a 100 g flatbiff, mørbradbiff eller ytrefilet
  • 200 g hvetemel
  • 20 g salt
  • 2 ts nykvernet sort pepper
    bland sammen og ha på ett fat.

  • 2 egg
  • 2 dl vann
  • 1 ts salt
  • visp sammen og ha i en bolle
  • 250 g griljermel
  • 1 ts knust einerbær
  • 1/8 ts timian
  • bland sammen og ha på ett fat
  1. Skjær biffene ca 1 cm tykke og klem de lett flate men ikke bank de ut.
  2. La de ligge så de blir romtemperert
  3. Vend biffene først i mel, så i egg, og vend de godt i griljermel
  4. stek snitzelene i godt smør ved middels varme, de skal være gyldne og saftige.

Smørdampet rød spisskål

  • 1 liten rød spisskål
  • 100 g frosne grønne erter
  • 1 dl van50 g meierismør
  • ca 1 ss balsamico
  • 1/2 ts pepper
  • salt
  1. Kok opp vann med litt salt i en kjele.
  2. Snitt kålen og ha i kjelen sammen med ertene
  3. La koke under lokk i 2 minutter, ta av lokket og la dampe litt så mesteparten av vannet damper bort.
  4. Ha i smør og pepper og bland godt
  5. Smak til med salt og balsamico, hvis du syns det blir litt for syrlig juster smaken med litt sukker.

Server snitzelene med poteter, litt smør fra panna, en god remoulade og smørdampet spisskål