Min beste viltsaus

Oppskrift av Stig Jacobsen

Denne sausen trenger god tid, men da får du en veldig god viltsaus

  • 1 gulrøtter
  • 1 løk
  • 1 ss smør
  • 10 einerbær
  • 3 dl vann
  • 4 dl rødvin
  • 5 dl kremfløte
  • 2 ss viltfond (fra flaske)
  • 4 skiver brunost
  • 1-2 ss sherryeddik
  • 2-3 ts soyasaus eller soppsoya
  1. Grovhakk gulrot og løk og stek i smøret til løken er blank og myk, ha over i en kjele sammen med einerbær og 3 dl vin.
  2. Kok inn til du har ca 1/ dl igjen i kjelen, skal kokes lett, tilsett vann og kok ned til ca 1 dl.
  3. Tilsett resten av vinen og fløten og sil over i en ny kjele.
  4. La stå og små koke til sausen begynner å tykne litt, ha i brunost og viltfond, smak til med eddik og soyasaus.