Ketils Gravede Elg

Oppskrift av Ketil Grønnnerud

  • Ca 500 gram kjøtt for eksempel lårtunge eller flatbiff.
  • 30 gram sukker
  • 40 gram salt
  • 10 einerbær
  • 1/2 ts karve eller en 1 ts kvernet kaffe
  • 6 stk laubærblad
  • 1 kork aquavitt
  • 1 ts malt pepper

Fremgangsmåte

  • Kjøttet renskjæres for hitter og legges til side.
  • Bland salt, sukker, og krydder.
  • Knus einerbær godt, laubærblad knuses grovt og bland inn.
  • Snu kjøttet hver dag og det bør ligge minst 4 dager, avhengig av tykkelsen på kjøttet.
  • Når kjøttet er ferdig, ta det ut, ta vekk det du ser av krydderblandingen og tørk av det.
  • Oppbevar i en tett boks eller pakket i matpapir i kjøleskapet før servering.

Servering

Skjær kjøttet på tvers av fiberretningen, i så tynne skiver som mulig.
Passer godt med flatbrød og rømme til, noen bruker også å lage en sennepssaus til.

Å grave kjøtt er en velkjent tilberedningsmetode, men å bruke kaffe i gravingen er ikke så vanlig.

Viltkjøtt og kaffe kler hverandre i smakene, og gravet hjortefilet med et hint av kaffe er en spennende og smakfull kombinasjon.